KJV-03 Semnalizator lipsa clor

Aparatul este un accesoriu pentru instalatiile ADVANCE de
dozare a clorului gazos .

kivSemnalizatorul se compune din :
1. Unitatea electrica ;
2. Microintrerupator montat ( P-133 ), care se instaleaza in dozatorul de     clor ADVANCE .

Semanalizarea lipsei de clor se poate face pentru 2 recipienti,
fiind posibila conectarea unui circuit pentru semnalizare la distanta.

 


 Caracteristici
kiv2

KJV-03 Semnalizator electric lipsa clor:
Carcasa material plastic : EMT 1
Dimensiuni :140x220x140 mm
Protectie : IP 65
Tensiune lucru : 12 V CC
Tensiune alimentare : 220 V 50 Hz
Putere activa : 20 VA

Conductor semnalizare la distanta (asigurat de beneficiar) : 4 x 0,75 mm2
P-133 Microintrerupator montat:
Tensiune de alimentare: 12 V
Conductor : 3x0,75 mm2
Racord : AKLS-03,DKAS-03

Unitate centrala cu microprocesor

wedematIntr-o instalatie de dozare a clorului clasica de tip ADVANCE , elementele sistemului automat de reglare a dozarii cu clor se monteaza pe traseul conductei de vacuum care face legatura intre aparatul de dozare si ejector, realizand dozarea automata a clorului in functie de continutul de clor rezidual activ si / sau debitul de apa tratat .

Unitatea centrala primeste semnale de la unitatea de masurare a continutului de clor rezidual si / sau de la un aparat de masura a debitului pe conducta de transport , precum si de la electro-valva de reglaj din circuitul sistemului .

Semnalele masurate sunt comparate cu valorile programate si calculate , iar in functie de rezultat unitatea centrala modifica pozitia electrovalvei de reglare din circuitul de dozare.

Unitatea centrala dispune de un releu de alarma pentru situatiile de "butelie goala" si erori interne sau externe si se poate conecta la un calculator pentru monitorizarea datelor si parametrilor de operare.

Sistem automat de dozare a clorului gazos .

WEDEMAT: 1. Unitate centrala cu microprocesor
                  2. Electro-valva de reglare
                  3. Regulator de presiune
                  4. Conector
                  7. Panou rotametru de reglare

ADVANCE: 5. Aparat dozare cu regulator vacuum
                 6. Ejector
CONEXE:    8. WEDEGAS

Dimensiuni (lxhxg) : 220x300x140 mm
Clasa de protectie : IP65
Alimentare : 230V +/- 10%, 50Hz
Consum de energie : 25 VA
Semnale intrare : 2 intrari 0/4-20 mA
0-1 - pozitia electrovalvei de reglare
Semnale iesire : Afisare date si mesaje de eroare, semnal alarma, semnal reglare pozitie electro-valva, linie seriala RS 232

Analizor de clor rezidual in apa

wedenalAnalizorul de clor tip WEDENAL este o componenta a sistemului automat de reglare a dozarii clorului care completeaza instalatiile clasice de tip ADVANCE 200, dar el poate fi folosit si independent pentru determinarea continutului de clor rezidual in apa.

Acest echipament efectueaza masurarea continua (indirecta) a continutului de clor rezidual in apa, afiseaza valoarea in unitati [mg/l] , iar in cadrul sistemului automat transmite catre unitatea centrala semnale de curent si voltaj proportionale .

Echipamentul se compune din :

1. Unitatea electronica ;
2. Unitatea de masura "umeda".

Functionarea echipamentului necesita alimentarea continua a unitatii umede cu apa continand clor rezidual.

Detector / semnalizator clor in atmosfera

wedegasEchipamentul este folosit de utilizatorii de clor gazos pentru
supravegherea incintelor unde se efectueaza clorinarea,
fiind posibila si detectia gazelor de oxidare sau reducere.

Echipamentul se compune din :
1. Unitatea electrica ;
2. Senzor detectie clor ( 1 sau 2 senzori ).

Utilizarea detectorului WEDEGAS 2 (echipament dotat cu 2 senzori) permite supravegherea a doua incinte (camera de clorinare si depozitul de recipienti cu clor) .
Prezenta gazului in atmosfera este semnalizata vizual si acustic.
Montajul se face pe un perete, cu pozitionarea senzorului la 50 cm de la podea.

Caracteristici
Carcasa material plastic : EMT1
Dimensiuni: 140x220x140 mm
Protectie : IP65
Tensiune alimentare : 220 V 50 Hz
Consum energie : max. 7,5 VA

Senzor : FIGARO 822 - termic

Instalatii de tratare a apei cu lumina ultravioleta

 Dezinfectarea prin intermediul luminii ultraviolete se utilizeaza in urmatoarele cazuri :
       - pentru surse proprii de apa ;
       - dezinfectie finala in procesul de tratare a apelor potabile ;
       - dezinfectia apei care satisface conditiile calitative din punct de vedere al concentratiei indicatorilor chimici si se admite concentratie zero pentru clorul rezidual.

Dezinfectarea cu lumina ultravioleta este un proces eficient si foarte potrivit din punct de vedere al interactiunii cu mediul inconjurator, nu lasa in apa reziduuri sau produse daunatoare si nu afecteaza simtul gustului sau mirosul.

Producând o reactie fotochimica in DNA (acidul dezoxiribonucleic) al microorganismelor, lumina ultravioleta (radiatie UVC 254 nm) omoara microorganismele patogene in citeva secunde sau le distruge posibilitatea de dezvoltare .


aquadaRata distrugerii acestora depinde de radiatia minima cu UV ( dozarea UV) , si timpul in care un microorganism este expus la o anumita intensitate a radiatiilor UV (W/m²). La o dozare a UV de 400J/m² cel mai important virus sau bacterie patogena pentru om sunt reduse cu 4 logs (exponenti zecimali), ceea ce corespunde cerintelor internationale si asigura o dezinfectare sigura.

Puterea de dezinfectare a instalatiilor AQUADA se bazeaza pe faptul ca fiecare element de volum este iradiat corespunzator la trecerea prin reactorul UV. Pentru a asigura acest lucru , campul de radiatii si proprietatile hidraulice in sistemul / instalatia UV au fost optim adaptate unul altuia.
Radierea cu UV a apei potabile in dozele folosite pentru dezinfectare nu cauzeaza reactii secundare nedorite .

Alegerea unei instalatii pentru dezinfectie cu lumina ultravioleta se face in functie de doi factori :
· debitul de apa care se dezinfecteaza ;
· coeficientul de transmisie UV al apei .
In mod uzual, pentru apa potabila coeficientul de transmisie UV este de 94 - 98 % dar in functie de sursa , zona , etc. , acesta poate varia foarte mult sau poate fi chiar instabil, in aceste cazuri fiind necesare utilizarea unor alte tipuri de echipamente .

Structura
container 1- Structura autoportanta din tabla laminata la cald LBC grosime 3mm profilate la rece, profile otel imbinate prin electrosudura.
- Rama superioarã are o sectiune ce permite preluarea apelor pluviale si evacuarea lor prin stilpii de sustinere.
- Stilpii de sustinere sunt alcatuiti din profil laminat de 3 mm grosime, si datorita formei ofera posibilitatea scurgerii apelor colectate de rama superioara.
- Fiecare container este prevazut cu 4 elemete de colt dispuse superior pentru a asigura manipularea usoara si in siguranta a containerului.
- Structura este asamblata complet prim electrosudura.
- Protectia la intemperii este realizata prin aplicarea in doua straturi a unui grund alchidic, si a vopselei de protectie avind nuanta de RAL 7932 (gri). Containerele pot fi etajate P+1, in acest caz vor fi luate masuri de asigurare si ancorare a containerelor.

Inchiderile.
container 2- Inchiderile(peretii si acoperisul) sunt realizate din panouri sandwich cu spuma poliuretanica 60 mm grosime si avind culoarea RAL 9002 (interior si exterior); la cerere, din panouri sandwich cu fata exterioara tabla vopsita si fata interioara cu strat de fibra de sticla .
- Pardoseala este realizata din panouri termoizolante cu rezistenta ridicata, si au intarituri suplimentare din teava rectangulara, si au stratul finit din covor PVC de trafic greu, cu imbinari sudate pentru etanseitate.
- Imbinarea intre pardoseala si pereti este finisata prin aplicarea unei plinte flexibile din PVC, aplicata prin lipire
- Compartimentarile interioare sunt realizate din panouri tip sandwich, cu spuma poliuretanica de grosimea 40mm

Tamplaria (in functie de model) :
- Usa exterioara este uzual metalica, marca Horman, model ZK 875x2000 sau usa din timplarie PVC culoare alba, cu geam temopan si/sau panel termoizolant; sistemul de inchidere pentru usa din PVC este multipunct, cu prag din Aluminiu, deschidere spre exterior, la cererea beneficiarului se pot monta si alt tip de usi.
- Ferestrele sunt din profile PVC culoare alba, cu geam termopan clar(4+16+4) si uzual au dimensiunile 800x1100 mm. Pentru baie se folosesc ferestre cu geam mat, de dimensiune 600x600. Ambele tipuri de ferestre sunt oscilobatante.
- Optional, se pot adauga jaluzele exterioare din PVC sau interioare din Aluminiu.
- Timplaria interioara(usi, ferestre.....) sunt realizate din timplarie PVC

Instalatia electrica.
- Conectarea containerelor la curent electric se face direct la tabloul electric general sau printr-o priza de conexiune trifazica de 32A . Alimentarea se face uzual monofazic, doar la cererea beneficiarilor se prevede alimentare trifazica.
- Tabloul electric interior, este prevazut cu o siguranta diferentiala principala de 25A, o siguranta automata de 16A destinata circuitului de prize standard(maxim 4 prize pe circuit), o siguranta automata de 16 A destinata circuitului de incalzire-racile(maxim 2 prize pe circuit), si o siguranta automata de 10A destinata circuitului de iluminat.
- conductorii folositi sunt de 2,5mm2 pentru circuitele de prize, 1,5mm2 pentru circuitul de iluminat, si 4mm2 pentru racordarea containerului.
- fiecare container este prevazut cu borna de echipotentializare generala a containerului.
- puterea uzuală maxim instalata este de 5,5KW , alta capacitate la cerere .
Amplasarea Containerelor
- pentru amplasarea modulelor individuale, respectiv amplasare pe un singur nivel, nu este necesara o fundatie, modulul se amplaseaza pe cale distantiere(cuburi de beton, caramida compacta....) amplasate toate la acelasi nivel, astfel incit modulul sa fie amplasat drept. Se recomanda folosirea a 3 astfel de cale pe latura lunga, respectiv de 6m. In cazul amplasarii containerelor pe o platforma betonata, se va avea grija, ca evacuarea apelor pluviale din stilpi sa nu fie obturata.
- la containere fara pardoseala acestea se vor amplasa pe platforma betonata, evacuarea apelor meteorice se va face prin elemente de evacuare montate la partea superioara a structurii metalice, asigurindu-se ca interiorul containerului este protejat de patrunderea apei ;
- in cazul ansamblurilor supraetajate este necesara o examinare geologica a solului, si dimensionarea calelor in functie de acest lucu.

CONFIGURATII

Containere executate în configuraţie adaptată condiţiilor de amplasare si echipamentelor pe care le contine.
Containere cu lungimi de 6 m, 5 m sau 3 m;
Containere cu inaltime de 2,55 m sau 3 m
Containere cu 1, 2 sau 3 compartimente;
Containere cu sau fara pardoseala;
Containere cu usi simple sau duble;
Containere cu pereti interiori protejati cu fibra de sticla;
Cabine termoizolate echipate 1,2 m x 0, 85 m;

Schite exemplificative module

containere schita 1containere schitacontainere schita0containere schita1

cabinaUtilizarea cabinei este recomandata in cazurile in care la locul
unde se efectueaza clorinarea nu exista o incinta adecvata pentru amplasarea recipientului de clor si a instalatiei de dozare a clorului.
Cazurile frecvente de utilizare a cabinei pentru amplasarea
recipientului de clor si a aparatului de dozare sunt :

- pozitionare langa un bazin de stocare - amplasarea ejectorului
in camera vanelor si realizarea clorinarii in bazin ;
- langa o statie de pompare - amplasarea ejectorului in statie
si realizarea clorinarii in conducta ;
- langa un camin de vane - amplasarea ejectorului in camin
si realizarea clorinarii in conducta.

In toate cazurile trebuie avuta in vedere modalitatea de asigurare a presiunii apei necesara pentru functionarea instalatiei si activarea facilitatii de dozare semi-automata, care permite exploatarea corespunzatoare a sistemului .

CABINA DE CLORINARE este izolata termic, fiind realizata din panouri cu poliuretan montate pe o structura metalica si dispune de sistem de aerisire obturabil, carlige pentru manipulare, suporti montare aparatura si fixare butelii clor .

Dimensiuni gabarit : 121x85 cm - inaltime 215 cm ;
Greutate neta : 324 kg ;
Capacitate : 2 butelii ;
Dotari : - tablou exterior pentru conectare electrica 220 V 50 Hz;
- instalatie de iluminat ;
- prize pentru alimentare aparatura;
- radiator electric 1000 W .

pompaGama cuprinde pompe dozatoare electromagnetice cu membrana controlate electronic (cu debit reglabil, constant sau proportional), pompe dozatoare cu regulator de pH si Redox, debitmetre cu emitator de impulsuri pentru comanda pompelor proportionale si rezervoare de stocare.
Noile pompe dozatoare, de ultima generatie, se disting printr-o fiabilitate ridicata si prin utilizarea unor solutii
tehnice inovatoare. Modelele digitale (TPZ, TPR si TCK)
sunt dotate cu un panou de comanda electronic montat chiar pe pompa, cu afisaj luminos avand posibilitatea de selectie a instructiunilor in 6 limbi, si permit introducerea unei parole de acces in vederea protejarii datelor
programate. Toate setarile si reglajele se fac prin intermediul tastaturii digitale; in plus, este disponibil un
contact liber de tensiune pentru a semnaliza la distanta
situatiile de alarma si o intrare pentru a inhiba de la
distanta functionarea pompei. Modelul ACK, cu reglare analogica, reprezinta solutia cea mai simpla si fiabila pentru dozarea cu debit constant.

Date constructive: Carcasa este realizata din polipropilena ranforsata cu fibre de sticla, grat de protectie electrica IP65, cu capac transparent si inchidere cu suruburi, pentru a evita atingerea accidentala a comenzilor. Utilizarea tehnologiei EFT (Elastomer Free Technology) a permis eliminarea oricarui contact al elastomerilor cu lichidele.
Mambranele si scaunele acestora, realizate din PTFE, permit dozarea tuturor chimicalelor destinate tratarii apei; pentru dozarea altor produse recomandam sa consultati Departamentul Tehnic .
Pompele pot fi
montate pe perete sau pe un plan orizontal (deci inclusiv direct pe rezervor), datorita suportului special cu care sunt furnizate. Un conector special permite modificarea conexiunilor electrice fara a fi nevoie sa se decupleze pompa din intalatie. Toate pompele sunt furnizate impreuna cu fitingurile si furtunele de aspiratie si injectie, filtru si sorb,
racord de injectie demontabil ce poate fi curatat, suruburi si dibluri pentru fixarea pe perete sau pe rezervorul de stocare. Gama de accesorii mai include senzori de curgere, vane de dezaerisire, intrerupatoare magnetice de nivel,
programatoare electronice de timp, sonde de pH si Redox si tecile port-sonda aferente.

Pompe dozatoare seria AKL
Pompe dozatoare cu debit constant reglabil, cu reglare analogica de la 1 la 100%. Predispuse pentru conectarea unui intrerupator magnetic de nivel.
Pompe dozatoare seria TPZ
Pompe dozatoare cu debit proportional comandate de un debitmetru cu emitator de impulsuri sau de semnal in curent 0/4-20 mA; pompa poate functiona si cu debit constant sau cu comanda temporizata. Toate setarile se realizeaza digital, cu ajutorul tastierei si a afisajului. Predispuse pentru conectarea unui intrerupator magnetic de nivel si a unui senzor de debit.
Pompe dozatoare seria TPR
Pompe dozatoare avand incorporat un instrument pentru controlul pH sau Redox, cu set-point reglabil pentru comanda automata a pompei. Functia pH/Redox este selectionabila direct pe pompa. Impreuna cu un senzor de pH (model E-PHC) permit reglarea automata a pHului unei solutii dozand un produs acid sau bazic. Impreuna cu un senzor de Redox (E-RXC), cea mai comuna aplicatie este reglarea automata a dozarii unui produs pe baza de clor (de obicei hipoclorit de sodiu). Toate setarile se realizeaza digital, cu ajutorul tastierei si a afisajului.
Predispuse pentru conectarea unui intrerupator magnetic de nivel si a unui senzor de debit.
Pompe dozatoare seria TCK
Pompe dozatoare cu debit constant temporizat, cu posibilitatea setarii a pana la 10 programe saptamanale
independente; este posibil de asemenea sa se programeze volumul si durata fazei de dozare, intervalul de timp dintre doua faze succesive si eventuale intarzieri de pornire. Toate setarile se realizeaza digital, cu ajutorul tastierei si a afisajului. Predispuse pentru conectarea unui intrerupator magnetic de nivel si a unui senzor de debit.

tabel1

 

 

 

Debitmetre cu emitator de impulsuri seria CD schita2

 

 

Debitmetre pentru apa rece cu turbina cu jet multiplu, cu cadran uscat; inclusiv cap emitator de impulsuri (4 impulsuri/litru), cu citire directa a m3 de apa.

 

Corp din bronz cu racorduri filetate (½”–2”). CD CW


Debitmetre cu emitator de impulsuri seria CW
Debitmetre pentru apa rece tip Woltmann, cu cadran uscat; inclusiv cap emitator de impulsuri, cu citire directa a m3 de apa. Corp din fonta cu racorduri cu flanse (DN65 – DN200).

 

tabel2

Pmax = 16 bar t max = 30°C (la cerere sunt disponibile versiunile HT, pana la 90°C)

rezervor2Rezervoare de stocare seria SL
Rezervoare de stocare din polietilena anti-soc, gradate, cu capac cu filet pentru umplere;
permit fixarea directa a pompelor dozatoare cu ajutorul suportului special inclus in furnitura acestora.

Capacitati de la 50 la 1000 litri.